mijn verhaal

Ontworteld

In mijn boek ‘Ontworteld’ vertel ik over de innerlijke reis die ik maakte nadat ik op mijn 46ste hoorde dat mijn vader niet mijn biologische vader is en dat ik half Turks ben. Je kunt het boek bij iedere boekhandel bestellen. Wil je graag een persoonlijk gesigneerd exemplaar ontvangen of liever een ebook, bestel het boek direct hieronder voor €24,95 en een ebook voor €16,95.

Mijn missie: Iedereen heeft het recht te weten waar je vandaan komt.

In mijn boek ‘Ontworteld’ vertel ik over de innerlijke reis die ik maakte nadat ik op mijn 46ste hoorde dat mijn vader niet mijn biologische vader is en dat ik half Turks ben. Dat heb ik nooit geweten en dit leidde tot veel verwarring en verdriet. Mijn wereld stond op z’n kop. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden en leren kennen. Al die jaren is het een familiegeheim geweest. Iedereen was op de hoogte, behalve ik. Hoe komt het dat iedereen zijn mond heeft gehouden? Onze kinderen vonden het interessant dat zij (plots) kwart Turks zijn, maar ook ongrijpbaar, en stellen vragen over een persoon die ik niet ken en nog nooit heb ontmoet. Deze aardsverschuiving in mijn ‘zijn’ heeft impact op ons hele gezin. Toen eenmaal duidelijk was dat mijn vader uit Turkije kwam en ik besloot dat ik naar hem op zoek wilde, zette het televisieprogramma ‘Spoorloos’ mijn zoektocht voort.

Op een dag belde de redactie van het programma mij: na een lange zoektocht hadden ze een persoon op het oog.  Deze persoon wilde niet mee werken omdat hij onmogelijk mijn vader kon zijn. Ik besloot zelf verder op zoek te gaan naar mijn biologische vader, mijn verborgen helft en mijn biologische roots. Maar waar begin ik?

Aan het eind van deze intense zoektocht, waar mijn geduld keer op keer op de proef is gesteld, vind ik uiteindelijk mijn Turkse familie. Daarna begint er een nieuw hoofdstuk, en is er onzekerheid; zit mijn nieuwe familie op mij te wachten? Valt alles nu eindelijk op z’n plek?

Ik omschrijf wat er aan de zoektocht naar mijn biologische vader vooraf gaat; de verwarring, de interne zoektocht naar mezelf, de relatie met en loyaliteit naar ouders, de eenzaamheid, het ploeteren, doorzetten en vastbijten. Het boek vertelt het verhaal dat achter de schermen plaatsvindt en niet verteld wordt op televisie. Na de zoektocht en het vinden van mijn Turkse familie, begint er een nieuw hoofdstuk. Stukje voor stukje word ik meer mezelf.

Het heeft mijn leven veranderd. Een magische innerlijke reis.

Ik hoop dat veel lezers die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt, zich in mijn verhaal zullen herkennen.

Angelique de Vogel
Ben je op zoek naar een coach die bekend is met het gevoel van een biologisch gemis, ook wel bekend als ontworteling?
Of ben je op zoek naar persoonlijke groei te midden van de uitdagingen in het bedrijfsleven?
Stuur me een bericht, ik help je graag.