Leiderschap

Angelique De Vogel

Altijd energiek, scherp, zakelijk maar ook nog menselijk zijn is een gave, en dat heb jij

Leiderschap

Angelique De Vogel

Altijd energiek, scherp, zakelijk maar ook nog menselijk zijn is een gave, en dat heb jij

Angelique is meerdere jaren erkend als “Potential”, “Talent”, “Leadership potential” en “Vrouwelijk Talent”. Deze erkenningen getuigen van haar vermogen om uit te blinken in haar werk, leiderschapspotentieel te tonen en unieke sterke punten en uitdagingen van de organisatie, het team en het individu te begrijpen. Haar achtergrond als communicatieadviseur en haar afstuderen in toerisme & verkeer vormen de basis voor haar succesvolle carrière in leiderschapsposities. Naast haar werk begeleidt ze met veel plezier young professionals bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling en uitdagingen die ze in het (bedrijfs) leven tegenkomen. Angelique is, samen met haar compagnon ook oprichter van de Vertrouwenspersoonsdienst voor MKB bedrijven.

Werkervaring

Van 2021 tot juni 2023 was ik Vice President Cyber Security bij KPN Security BV, een bedrijf dat is ontstaan uit verschillende overnames van Qsite, Dearbytes, Trusted Services. In deze rol heb ik leiding gegeven aan de commerciële organisatie op het gebied van cybersecurity en identity access management. Ik was verantwoordelijk voor het besturen van de commerciële organisatie, het professionaliseren van de salesorganisatie en het harmoniseren van de payplannen. Een nauwe samenwerking met businessunits in de Zakelijke Markt om bedrijven & ondernemingen in verschillende sectoren te adviseren over de mogelijkheden van digitalisering en de veiligheid daarvan te waarborgen. Mijn inzet en leiderschap werden bekroond met de Dutch IT Channel Award nominatie in 2022.

Van 2018 tot 2021 was ik Directeur SalesValue Organisatie bij The IT Channel Company, waar ik verantwoordelijk was voor de aansturing van de salesorganisatie. Mijn taken omvatten het besturen van de organisatie met P&L verantwoordelijkheid en het professionaliseren van de organisatie. Onder mijn leiding groeide de jaarlijkse omzet met 15%, en heb ik de basis op orde gebracht door middel van governance, rollen en verantwoordelijkheden en payplannen. Tevens is de implementatie van tooling voor data-driven sturing en Salesforce gerealiseerd.

Van 2014 tot mei 2018 was ik Director Sales Support Organisatie bij KPN Zakelijke Markt. In deze rol was ik verantwoordelijk voor alle pre-sales activiteiten vanaf de offertefase tot en met de RFP-fase voor de grootzakelijke markt en de zorgsector (cure/care markt). Ik leidde de SalesSupport organisatie, met daarin onder andere bid & pricing consultants, commercieel inkoop, referentiemanagement, tenderdesk, verkeersanalisten en bidmanagement. Als directielid van het Leadershipteam Large Enterprise Zakelijke Markt, was ik verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van transitieplannen op basis van strategische beslissingen en het klantgerichter en commerciëler maken van de organisatie.

Enkele resultaten die ik heb behaald:
• De commerciële ondersteuning van Inside Sales verhoogd met 60% • Het verplaatsen van activiteiten van India naar Nederland en met 70% verlaagd inclusief het uitvoeren van OR-trajecten • De transitie van gefragmenteerde Salesdesks (in 2014) naar de nieuwe Sales Support-organisatie Zakelijke Markt, inclusief samenvoegingen, verandering van werkwijze, wijziging van functies, onboarding van nieuw portfolio, omkanteling van sector naar portfolioteams • Implementatie van een CRM-systeem • Aanbrengen van een nieuwe structuur en governance op het gebied van communicatie en organisatie van Sales Support.

Van 2010 tot 2014 was ik Regio Directeur van de monteursorganisatie van KPN, verantwoordelijk voor de levering van installaties en het oplossen van storingen voor zowel consumenten als zakelijke klanten. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het bepalen en vertalen van strategieën, mede bepalen van transitiebeleid en jaarplannen, het klantgerichter en commerciëler maken van mijn regio’s, het doorvoeren van veranderingen en het begeleiden van omvangrijke transities inclusief adviestrajecten met OR. Als directielid was ik verantwoordelijk voor de regio’s in Midden Nederland, inclusief de landelijke helpdesk voor Monteurs, en na de transitie van 5 naar 4 rayons, heb ik Noord West Nederland (350-400 FTE) aangestuurd.

Enkele behaalde resultaten:
• overname en integratie installatiewerkzaamheden van externe bedrijven in de KPN-organisatie • Commercieel best in class van Nederland • Ziekteverzuim Midden Nederland drastisch verlaagd • Implementatie van nieuw plansysteem

Opleidingen, o.a.

  • Gecertificeerd Vertrouwenspersoon LVV bij Van Oss & Partners
  • Postgraduate Governance voor commissarissen & bestuurders bij Wagner
  • Masterclass Innovatiemanagement bij Nyenrode
  • High Performance Leadership bij IMD Business School
  • Leadership Development Program bij IMD Business School
  • Post Bachelor Salesmanagement bij NCOI Bedrijfskunde & Management
  • WO modules bedrijfswetenschappen  bij Open Universiteit
  • HBO bij Nationale Hogeschool Toerisme & Verkeer (NHTV)