Afscheid

Hoe neem je afscheid van elkaar als je elkaar net hebt ontmoet?

Na al die jaren zoeken, vind ik mijn vader. De eerste ontmoeting was onwennig, maar in zijn ogen vond ik eindelijk de weerkaatsing van mezelf. Hij sloot mij in zijn armen. Een dochter waar hij nooit van op de hoogte was. Zes ontmoetingen bleken niet genoeg om de verloren tijd in te halen. Ik heb mijn vader nooit echt leren kennen, en andersom heeft mijn vader zijn dochter nooit leren kennen, want onze gesprekjes draaiden in kleine cirkeltjes. De tijd was schaars, maar zijn stem, de manier waarop hij naar mij keek, zijn lach zijn onuitwisbare herinneringen. Aan de eettafel zat ik altijd tegenover hem, dat was zo fijn.

Je bent zaterdag 3 februari 2024 op je geboortegrond overleden.

De tijd die ons is gegeven ben ik enorm dankbaar voor. De illusie elkaar te leren kennen eindigt nu echt definitief. Het is goed zo. Jij leeft in mij, precies zoals het hoort. Maar wat zal ik je missen aan tafel.

De zoektocht was zwaar, maar mijn boodschap aan iedereen;
Vertrouw altijd op je intuïtie, en geef nooit op.

Allah rahmet eylesin
Rust zacht baba

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =